hocam ben derdımı anlatamıyorum sanırım bakın az once anlamıstınız guncelleme yapacagım dedınız sımdı tekrar basa donduk ben sımdı tane tane ızah edeyım belkıde benım kafam dolu ben yanlıs yada eksık anlıyorum yada anlatıyorum.
1-) Forumumda normal üye statusundekı kullanıcılar (yani foruma yenı uye olan normal uyeler) siz benim forumuma hiçbirsey upload edemezsiniz kardesım. ne bir tane resım ne dosya nede dosya eki. (bunu yasaklamamız ıcın uye gurubu - normal uyeler - uyeler konulara dosya yukleyebılsın mı ? - HAYIR) şimdi forum yonetımı dısında kalan forum kullanıcılara bu yolu kapattık konulara resım ekleyebılırler ama YÜKLEYEMEZLER. dosya eki içinde gecerlı.
2-) Gittim upload.maxiforum.net adında bir dizin olusturdum ve burada chevereto yazılımı kurdum kullanıyorum. gereklı ızınler ayarlamalar yapıldı sorun yok.
MaxiForum.Net Resim Upload Servisi!
3-) Şimdi gelelim sizin eklentiye, indirdik kurduk etkınlestırdık daha sonra forumda ne kadar üye grubu var ise hepsini tek tek gezip bu eklentiyi görsün kullansın seklınde ızınde verdık sonrsında eklentı ayarlarından chevereto yolunu ayarlarınıda eklentıye tanımladık. ısımız bitti
Şimdi forum yonetımı admin mod vs vs bunlarda bir sorun yok. ama normal uyelerın upload yetkısı olmadıgı ıcın bu eklentıyı kullanamıyolar. eger dosya upload edebılılsın seklınde ızın verırsem sorun yok o zaman bu eklentıyı kullanıyolar. ama bu kezde hem dosya ekı dosya yukleme hemde eklıyecegı resmı dosya ekı seklınde eklemenınde yolunu acmıs olduk.
Bu anlamda sunu yapmıs olduk ya bakın degerlı uyeler foruma konulara resım yukleyebılırsızı hatta dılersenız ıstersenız bızım kendı sunucumuza yukleyebılırsınız onun ıcın dosya ekı değilde resım yukle butonuna basıp oradan resım yukleyın.
eee sımdı ben ne yapıcam ? ben adama resım yuklemesı ıcın upload ıznı verdım adam yuklıcek 10mb rarlı dosya. mısal hadi gittik xf ayarlarından dosya uzantıları kısmından bir takım ayarlar yaptık e o zamanda forum yonetımının ne sucu gunahı var? onlar eklesın ıstedıgı kadar dosya sorun yok ki onlar zaten bnm kontrolumde.
peki ben ne ıstıyorum ? konu acarken alt tarafta sadece resım yukle butonu olsun ve yuklenen resımlerı benım sunucuma yuklesın. bu kadar. (üyeler ıcın)