xenForo tarafında admin.php?options/groups/emailOptions/ bu linkten
E-posta gönderme yöntemi seçeneğinde düzenle butonuna tıklayın.
SMTP seçin devam et butonuna tıklayın.
Host: smtp.yandex.com.tr
Port: 465
Şifreleme: SSL
Kimliği doğrula alanına yandex'ten oluşturduğunuz mail adresi ve şifrenizi girin.
Selam herkese
Xenforo2.2 de uye dogrulama veya herhangi bir mail yollanamiyor su uyariyi aliyorum.
proc_open() has been disabled for security
Selam tam yeri ve yolu nasildir dostum pek anlamiyorum bu islerden .proc_open fonksiyonunu php.ini üzerinden yada suncunuzdan açın.
Software --> MultiPHP INI Editor --> Editor Mode -->Selam tam yeri ve yolu nasildir dostum pek anlamiyorum bu islerden .
Information: The INI content does not exist. You may add new content. ini content yokmus dostum bendeSoftware --> MultiPHP INI Editor --> Editor Mode -->
disable_functions
proc_open
fonksiyonunun açılması gerekiyor.Osman bey Mail yolladim bakalim ne diyecekler tesekkurelerLevent bey sorununuzu sunucu hizmeti aldığınız yere iletmeniz daha doğru olacaktır. Eğer sunucu üzerinde tam erişiminiz varsa bunu kendiniz de gerçekleştirebilirsiniz. Yoksa hizmet aldığınız yerden destek isteyiniz.proc_open
fonksiyonunun açılması gerekiyor.
Bazı firmalar güvenlik nedeniyle kapatmaktadır.FarkHosting Merhaba eskiden de shared hosting kullaniyordum onda sorun olmamisti , sonra bu shared hostinge gectim sorun oldu.
@Osman bey maile cevap vermisler
Thank you very much for reaching to us .
The proc_open function is indeed not enabled on shared hosting for security reasons. However, it is really strange that a CMS would be needing to use it in order to send an email.
We would recommend checking with the Xenforo developers whether there is any way to bypass the function and simply use SMTP.
Anladim sizi kardes, yalniz benim anlamadigim eger xenforoda bu sart ise mail gondermek icin niye kapatilir yada eger guvenlik sorunu yapiyorsa xenforo neden bu yuntemi secer mail icin.Bazı firmalar güvenlik nedeniyle kapatmaktadır.
Güvenlik nedeniyle derken bu illaki sunucuda bir açık oluşturduğu için değil, sunucudaki site kullanıcılarının spam yapma, v.b gibi şeyleri engellemek içindir.Anladim sizi kardes, yalniz benim anlamadigim eger xenforoda bu sart ise mail gondermek icin niye kapatilir yada eger guvenlik sorunu yapiyorsa xenforo neden bu yuntemi secer mail icin.
Türkiye lokasyon düşünürseniz yardımcı olabilirim, yada vps, vds sanal sunuculara geçiş yapabilirsiniz.Anladim simdide xenforo dan cevap gelmis eger onlar aktif etmezlerse baska hostinge gec diyor , email gondermek icin bu gerekli dir eger email gonderme php icine entegre edilmis yontem kullaniyorsan, hicbir bilgileri yok demektir demisler![]()
Hayret yaklasik 1 aydir calisan sistem suan calismiyor, hicbirsey degismedim sadece admin yolunu degistirmistim ondan olmaz sanirim.
Sagolasin buradakini yaptim kardesim Yandex Mail Yönlendirme | Kurumsal Ayarlar Nasıl YapılırHayır olmaz, neden yandex kurumsal üzerinden maillerini yönlendirmiyorsunuz.
Bu gibi sorunları yaşamazsınız.
Bu yüzden sadece web sitemizin çalışması yönelik temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.
Çerezler hakkında daha fazla bilgi görüntülemek ve tercihlerinizi yapılandırmak için tıklayın