Tema düzenleyici

Eklenti İsteği Ziyaretçilere iç bağlantıları kaldırma hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CL4Y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CL4Y

Licenced
Customer
SMS Confirmed
1/3
Konu sahibi
Selamlar 👋

Bu şekilde bir eklenti varsa henüz göremedim ancak örneğin ziyaretçilere kullanıcı isimlerine tıklanabilirliği kapatan bir eklenti yapılsa nasıl olur? örneğin ziyaretçiler konulardan kullanıcı profiline gidemez şeklinde. Çünkü bazen botlar bu bağlantılara tıklayıp, noindex ile işaretlense de index alıp webmaster tools'da tonlarca hataya düşürüyor.

Bilmiyorum, yanlış mı düşünüyorum ama bu şekilde bir şey yapılırsa güzel olur gibi.

En Çok Tepki Alan 5 Mesaj

Bugün, decproca tarafından bildirilen bazı sorunlar üzerinde çalışma fırsatım oldu.
Ayrıca değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederim. @decproca’nın tespitlerinde haklı olabileceğini değerlendirdiğim için eklentiyi daha güvenilir bir yapıya kavuşturarak güncelledim.

Güncelleme Özeti:
  1. Google Console: Yeni sürümde geçerli URL’ler kullanıldığı için artık bu alanda hata oluşmaması gerekir.
  2. Kullanıcı Deneyimi: Eklentinin temel çalışma prensibi korunmuştur — linkler hâlâ tıklanamaz durumda, ancak işlevsellik açısından herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
  3. SEO: İyileştirildi — geçerli bağlantılar sayesinde önceki doğrulama hataları giderildi.

Lütfen karşılaştığınız hataları bizimle paylaşın.
Bu sayede eklentiyi daha kararlı hale getirerek size sorunsuz ve istikrarlı bir deneyim sunabiliriz.
Açıkçası tam olarak anlamamış olsam da sözünü ettiğiniz eklenti yapısını ama ziyaretçiler için kullanıcı gruplarında izinleri ayarlayabilirsiniz. Kullanıcı grubu izinlerinden "View member profiles" seçeneğini No yapmanız yeterli olacaktır.

Konu sahibi
Sanırım bu eklentiden söz ediyorsunuz.

Açıkçası bu eklenti başka bir geliştirici tarafından yapılmış bir eklenti . Yapımcısı XF de eklenti yayınlayan, bildiğim kadarı ile uzun süredir destek veren birisi. Yazarın eklentilerini neden tercih etmediğini bilmiyorum ama böyle bir çalışma isterseniz de bunu pekala yapabiliriz.

Aslında güzel düşünülmüş bir eklenti . Sözünü ettiğiniz sistem için normalde robots.txt dosyası ile engellenebilir yalnız Google konsolunda yine hatalar alınması muhtemeldir.

Bu yapı için istediğiniz farklı özellikler varsa belirtirseniz o yönde de çalışma sağlayabiliriz. ;)

Konu sahibi
Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!
Vallah eklenti olursa iyi olur abi. O yapımcıyı tercih etmeme nedenim aslında ondan kaynaklı bir şey değil de, tüm eklentiler xtr iken araya farklı bir ürün yüklemek istemedim 😂

Robots.txt dediğin gibi iş görüyor abi ama bazen yine de İndex alıyor. Belki bu eklenti index almayı engelleyebilir profiller için. Çünkü engellesem de, webmaster toolsda bir şekilde engelli olsa da dizine eklendi hataları veriyor.

Ayrıca aklıma farklı bir özellik gelmedi ama yine de biraz düşünüp bilgi vereyim abi. Lakin şu andaki mantığı bile yeterli olur.

Google bu ne yapacağı belli olmuyor. Daha önceden eklediğini yeniden getirebilir. Siz düşünün daha iyi neler yapabiliriz kararlaştırır uygulamaya geçiririz. ;)

[XTR] User Link Control adlı eklenti geliştirilmiş olup, şu anda web sitemizde aktif olarak kullanılmaktadır. Eklenti , XenForo ’nun tüm resmi ve üçüncü parti eklentileriyle tam uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm diğer 3 üncü parti tasarımlarda da sorunsuz olarak çalışır.

Herhangi bir harici yapılandırma veya ek dosya gerektirmez; tüm işlemler PHP dosyaları üzerinden gerçekleştirilir.
Ayrıca şablon veya sablon modifikasyonlarına da ihtiyaç duymaz.

Diğer Çözümlerden Farkı

robots.txt ile Engelleme

• ❌ Google Search Console'da hata raporları
  • ❌ Esnek olmayan yapı
  • ❌ Kullanıcı gruplarına göre ayarlama yok
Sayfa İzinleri ile Engelleme
  • ❌ 403 hata sayfaları
  • ❌ Kötü kullanıcı deneyimi
  • ❌ SEO için zararlı
[XTR] User Link Control ile
  • ✅ Temiz HTML çıktısı
  • ✅ Hata raporu yok
  • ✅ Esnek grup yönetimi
  • ✅ SEO dostu yapı
  • ✅ Mükemmel kullanıcı deneyimi
Sonuçlar
  • ✅ SEO İyileştirmeleri
  • ✅ Crawl budget optimizasyonu
  • ✅ Daha hızlı indexlenme
  • ✅ Temiz site yapısı
  • ✅ Google'da daha iyi sıralama potansiyeli
Güvenlik
  • ✅ Spam botların profil taraması engellenir
  • ✅ Üye gizliliği korunur
  • ✅ İstenmeyen erişimler önlenir

Konu sahibi
Ellerinize sağlık abi, sanırım şu anda avatarı olmayanlarda kayıtlı kullanıcılar için bir sorun var gibi;

1761921181200.webp

Teşekkür ederim eklentide regex yönteminde bir sorun vardı düzeltildi. Şimdi sorun olmamalı artık.

Artık regex yöntemi yerine daha akıllı bir sistem XenForo native sistemi kullanıldı. ;)

Konu sahibi
Evet, şu anda düzgün abi ellerinize sağlık.

Esnek İzin Sistemi
  • Kullanıcı Adı Linkleri: Kullanıcı adlarına tıklanabilirliği ayrı ayrı kontrol edilebilir
  • Grup Bazlı Yönetim: Her kullanıcı grubu için farklı ayarlar yapılabilir
  • Kendi Profil Erişimi: Kullanıcılar her zaman kendi profillerine erişebilir
SEO Avantajları
  • Google için Optimize Edilmiş Yapı
  • Gereksiz üye profil linkleri arama motorları tarafından görülmez.
  • Crawl budget'ınız (Tarama bütçesi) önemli içeriğe odaklanır.
  • Google Search Console'da 403 hata raporları ortadan kalkar.
  • Sitenizin önemli sayfaları daha hızlı indexlenir.
User Link Control Nedir?

User Link Control, XenForo 2.3.0+ için geliştirilmiş, kullanıcı profil linklerini (avatar ve kullanıcı adı) izin tabanlı olarak kontrol eden ve SEO dostu çalışan profesyonel bir eklentidir.

SEO Açısından Neden Önemli?

Birçok link de kullanılan bazı yöntemler bazen SEO'ya zarar verebilir.

❌ Kötü Yöntemler:
  • javascript:void(0) - Arama motorları tarafından spam olarak algılanabilir
  • Boş href ("") - Ana sayfaya yönlendirme, kullanıcı deneyimini bozar
  • # (hash) - Sayfa içi anchor olarak algılanır, sayfa kaydırır
  • Geçersiz URL'ler - HTML validasyon hatası, SEO puanını düşürür
✅ User Link Control'ün Yaklaşımı:
  • data: URI Protokolü - W3C standardı, geçerli HTML
  • Arama Motoru Dostu - Google, Bing tarafından tanınır
  • Validasyon Geçer - HTML5 standardına uygun
  • Spam Riski Yok - JavaScript protokolü kullanmaz
  • Kullanıcı Deneyimi - Sayfa yenilenmez, navigation yok
SEO Avantajları:
  • Geçerli HTML: data: URI, HTML5 standardında geçerli bir protokoldür
  • Spam Koruması: javascript: protokolü spam olarak algılanabilir, data: güvenlidir
  • Crawl Budget: Arama motorları gereksiz linkleri takip etmez, crawl budget korunur
  • Page Rank Koruması: Devre dışı linkler PageRank dağılımını etkilemez
  • Validasyon: W3C HTML validator'dan geçer
  • Lighthouse Skoru: Google Lighthouse testlerinde sorun çıkarmaz
  • Core Web Vitals: Performans metriklerini etkilemez

Teknik SEO Detayları:

Username ✅ Geçerli HTML, SEO dostu

Arama Motoru Davranışı:
  • Google: data: URI'yi geçerli link olarak tanır, takip etmez
  • Bing: HTML5 standardına uygun olarak işler
  • Yandex: Geçerli protokol olarak kabul eder
  • Crawlers: Gereksiz crawl yapmaz, sunucu yükünü azaltır
Performans ve SEO:
  • Sunucu Tarafı: Template render sırasında çalışır, ekstra HTTP isteği yok
  • Client Tarafı: JavaScript gerektirmez, sayfa yükleme hızını etkilemez
  • Cache Dostu: Statik HTML, CDN ve cache sistemleriyle uyumlu
  • Mobile SEO: Mobil cihazlarda da aynı performans
Kimler İçin?
  • SEO'ya önem veren forum yöneticileri
  • Google Lighthouse skoru yüksek tutmak isteyenler
  • HTML validasyon gerektiren profesyonel siteler
  • Arama motoru sıralamasını korumak isteyenler
  • Spam riski olmayan çözüm arayanlar

Eklenti mağazamızda hizmetinize sunulmuştur. ;)

Peki bu eklentiye kullanıcı forum isimlerini tamamen indexlerde gizleme gibi birşey ekleyebilir miyiz? Hatta kullanıcı resimleri ve profil bilgileri. Kendimi kullanıcı yerine koyuyorum yazdığım mesajların arama motorlarında adım ve resmimle çıkmasını bende istemezdim. Tamam arama motorları indekslesin ama kullanıcı adı, profil resmi ve hatta profillerinde yer alan bilgileri değil.

User Link Control eklentisi şu anda link tabanlı koruma sağlar:
  • Kullanıcı profil sayfalarına erişimi engeller (link tıklanamaz)
  • Avatar ve username linklerini devre dışı bırakır
  • Misafir kullanıcıların profillere erişimini kısıtlar
Eklenti şu anda kullanıcı profil linklerini kontrol ederek temel bir gizlilik katmanı sağlıyor:

Link Kontrolü: Misafir kullanıcılar veya belirli izin verilmemiş gruplar üye profillerine erişemiyor
SEO Dostu: data: URI kullanarak arama motorlarının gereksiz profil linklerini takip etmesini engelliyor
Crawl Budget Koruması: Botların profil sayfalarını crawl etmesini azaltıyor.

Konu sahibi
Aslında eklenti mantığı bir nevi dediğin gibi. Mevcut indexler için bir şey yapmaz. Ama konularda bir kullanıcıyı etiketlediğinde yada kullanıcı adına ziyaretçi basmak istediğinde basit bir metin olarak gözüküyor. Buda yeni indexleri engellemek demek. Önceki İndex alanları Googledan kaldırma bildirimi göndermek lazım.

Bunun için eklentiye gerek yok aslında, postbiti direkt Ziyaretçiye gizleyebilirsin.

Bende benzer bir mantıkta ilerliyorum ama kullanıcı adı ve profil resmi gözüküyor sadece diğer bilgileri ziyaretçilere gizledim.

message_macros şablonun da aşağıdaki kodu kullanabilirsin.

Kod:

Ayrıca bu eklenti ile de tam gizlilik uygulamış olursun. Özetlemek gerekirse;

İlettiğim kod ile postbitteki avatar ve kullanıcı profili, mesajlarda ziyaretçilere gizli. Ayrıca eklenti sayesinde kullanıcı adlarını basılamadığı içinde botlar tıklayıp İndex alamayacak.

Son düzenleme:
Quick Jump
Geri