Bilgi XenForo PHP 8.0

Bilgi XenForo PHP 8.0
2
2K

Sisteminizi PHP 8.0 sürümüne yükseltiniz mi?

  • Evet yükselttim

  • Hayır yükseltmedim

  • 7.x sürümünü kullanıyorum

  • İlerde güncelleyeceğim

  • Bu işlerden anlamam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

XenTR

Yönetici
XenTR Mod
Licenced
SMS Confirmed
Katılım
3 Şub 2019
Mesajlar
2,130
Çözümler
69
Tepki puanı
2,722
Puanları
113
Herkese merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi XenForo 2.2.5 ile PHP 8.0 desteklediğini belirtmektedir. Peki XenForo sistemi PHP 8.0'ı desteklerken kullanmış olduğumuz diğer tasarım ve eklentiler bu güncellemeyi destekliyor mu?

Bu konuyu açıyorum çünkü çoğu kullanıcının bu güncelleme ile yaşayabilecekleri sorunlar öncesinde bir bilgilendirme niteliğinin olmasını istiyorum.

Henüz sistemlerimiz için PHP 8.0 yeni bir güncelleme olmasına rağmen XenForo kanadına paralel olarak yakinen takip ediyoruz . Bu doğrultuda bu yeni PHP sürümü ile olası hataları önceden görerek gerekli güncellemeleri sağlamak için çalışıyoruz.

XenForo 2.2.5 sürümü ile PHP (7.x) ile stabil olarak çalışan eklenti ve tasarımlar PHP 8.0 ile sorunlara neden olabilmektedir. Bunu eklenti ve tasarım geliştirme tarafında bizzat tespit etmiş olduk. Ancak gelecekte bu sürümün kaçınılmaz olarak kullanılacağı göz önüne alındığında zorunlu olarak bu güncel PHP sürüme uyumlu eklentiler ve tasarımlar geliştirilecektir. Mevcut eklenti ve tasarımlarında bu yeni PHP sürüme göre yeniden güncellenmesi gerekmektedir.

Bu konuda için bir anket oluşturdum. Lütfen ankete katılarak sorulara sizin için geçerli oylamayı yapınız.

Saygılar...
 
Bilgi Kaynak Erişimi
https://xentr.net/
Ben aslında geçmeyi düşünüyorum ancak sizinde bahsettiğiniz gibi bir kaç eklentide uyum problemleri oluyor. Ama ciddi performans artışı olduğunu bir çok makale de gördüm.
 
Nerdeyse ilk çıktığı günden bu yane 8.0 ile yoluma devam ediyorum... Çok az eklenti kullanmayı tercih ettiğim için bir problemle karşılaşmadım.
 
Quick Jump
2,620Konular
12,449Mesajlar
1,428Kullanıcılar
Geri
Üst