Tema düzenleyici

XenForo Forum Sistemi Kullanıcıları Buraya! XenForo'dan Ne Kadar Memnunsunuz?

ERSAN.NET

Licenced
SMS Confirmed
Konu sahibi
Herkese Selamun Aleyküm bayadır yoktum nßer:), dün Osman ile telefonda görüşünce giriş yapmış bulundum hem bir soru hem de güzel bir başlık hakkında düşüncelerimizi şeffaf olarak paylaşmak dileğiyle konuya giriyorum.

XenForo forum sistemini kullanan dostlar, memnun muyuz? XenForo bu beklentilerimizi karşılayabiliyor mu?

Sizce XenForo, forum ihtiyaçlarınıza gerçekten hitap ediyor mu? Avantajları, dezavantajları neler? Eğer XenForo 'yu uzun süredir kullanıyorsanız veya yakın zamanda başka bir forum sisteminden geçtiyseniz, deneyimlerinizi duymak için sabırsızlanıyorum:cool:

👇 Lütfen Konuya katılarak XenForo hakkında objektif bir değerlendirme yapın:

• Performansı ve hızı nasıl?
  • Kullanıcı dostu mu, yeni başlayanlar için yeterince basit mi?
  • Yönetici panelindeki seçenekler ve eklentiler beklentilerinizi karşılıyor mu?
  • Karşılaştığınız en büyük zorluklar neler oldu?
  • Kullandığınız tema hızlı indeks alıyor mu?
🚀 XenForo'nun Artı ve Eksilerini Paylaşalım! Yönettiğiniz Forumunuza değer katmak için bu paylaşımıma katılım sağlayarak Kendinizi Daha İyi Geliştirebilir misiniz? Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum:)

Aleyküm selam Discourse'dan geçtim xenForo 'ya gayet memnunum.

xenForo gerçek bir forum yazılımı. Discourse kullandığımda bir soru cevap yazılımı gibi görünmeye başladı gözüme bir süre sonra.

Performans iyi ancak yeni başladığımda bana çok kolay gelmedi ve hala öğreniyorum üstünden 5-6 ay geçmesine rağmen.

Zorluk için güncelleme olayı diyebilirim 2.2.16 da siteyi tamamen hazırlamışken 2.3 çıktı ardından 2.4 açıklaması... Tıklayıp güncellemek kolay ama tüm eklentileri yükseltmek gerekiyor hepsi aynı anda hazır olmuyor bu pek hoşuma gitmedi. xenForo 'ya geçmeden önce bunun hakkında bilgim yoktu açıkçası.

Tüm eklentilerim gibi temada lisanslı ve çok tercih edilen bir yazılım sitesinin. Memnunum hızlı index alıyorum.

Zorluk olarak bir eklenti aldım ve eklentinin widget'ı API çektiği için siteyi yavaşlatıyordu onun için Memcached ayarları yaptırdım o ayarlar eklentiden daha pahalıya mal oldu. Tabi bu benim kendi tercihim :D

Şimdi bir ayar daha lazım olacak Classifieds eklentisinde otomatik ödeme ile ilanları yukarı taşı yapamıyorsunuz. Ama kodlar içinde bu var sadece aktif etmek gerekiyor yazılımcısı yardım edeceğini söyledi fakat kim bilir ne zaman 2.3 e güncelleyecekte sıra bana gelip yardım edecek. Çalıştığım yabancı bir yazılımcı var ona soracağım bakalım bunu halledebilir mi... Cüzdan kaşınıyor. :D

Ayrıca bir çok XENTR eklentisi kullanıyorum çok kaliteliler.
W*rez kullanmak yerine imkanınız oldukça sitenize lisanslı eklentiyi alın ve öyle kullanın. Kimse bedavaya köfte vermez o dosyalara fazla güvenmeyin sonra sorun yaşadığınızda çözümünü bulamayabilirsiniz...

Herkese bol ziyaretçi ve yeni üyeler diliyorum forumunuz canlı olsun ;)

Düzenleme : bu arada son vakitlerde cloudflare benim IP i engelledi sanırım. VPN olmadan giriş yapamıyorum bu sorunu yaşayan var mı ?
Chrome hatası veriyor ya da reload sayfası çıkıyor xenforonun.

2 Hafta oldu, wordpress ile içerik sunduğumuz bir platformumuzda topluluk için forum yapısını daha öncede düşünmüştük, tekrar forum yapısı gündeme gelince Xenforo 'yu tercih ettik. Çok eskilerde Vbulletin kullandım uzun süre güncel olmaması sorun. Diğer forumlarda da hep bir soru işareti oluştu. Tesadüf Xenforo ile karşılaştım biraz araştırdım soru işaretleri olsa da lisans satın alımı yaptık. Şuana kadar oldukça memnunuz esnek yapısı güzel ve bir çok özelliğini ufak değişikliklerle kişiselleştirerek kullanabiliyorsunuz.

Biz kaynak yöneticisi eklentisini oyun listesi şeklinde kullanmayı seçtik '' Oyunlar'' mevcut hali, ek alanlar oluşturulabilmesi fazlası ile işimizi gördü. Ama yıllardır harici bağlantılar için hala tek bir bağlantı şeklinde ilerlemesi birden fazla dış bağlantıya izin vermemesi yada bunun yapılmaması enteresan olmuş.

Tasarım konusunda arandım ama tam istediğim temayı bulamadık bizde defult temayı düzenleme kararı aldık. Burada bir eksi yazacağım temalar veya eklentiler enteresan bir şekilde nasıl sürüm güncellemesi yapılıyorsa xenforo 'ya bir sonraki sürümde genelde çalışmıyorlar.

Lisansı satın aldıktan sonra kaynak platformlar ararken burayı buldum ama sanırım geç bulmuşum site aktif değil, içerikler güncel değil sanırım süreci yürüten arkadaşlar iş yoğunluğu veya bir nedenle platformu biraz salmışlar gibi.

Bir diğer eksi olarak gördüğümüz şey ise herhangi bir temanın veya eklentinin satın alındıktan sonra yıllık yenilemesi. Bu yıllık yenileme nedir anlayabilmiş değilim, mantığını da tam olarak oturtamadım.

Tasarım özelleştirme: Gayet başarılı
Hız: Başarılı
Eklenti : Az diyeceğim ama neye göre (sonuçta her platformun içeriğine bağlı farklı eklentilere ihtiyacı oluyor)
Eklenti Güncellemeleri: Zayıf bir çok eklenti görüyorum ama çoğu eklentiyi yapan geliştirici kendi forumunda bile kullanmadığını görüyorum
Tema : Vasat temalara yüksek rakamlar isteniyor aldınız diyelim versiyon güncellemeleri sıkıntısı yaşama ihtimaliniz yüksek.

Genel değerlendirmem: Her türlü ihtiyacı görebilecek defult yapısı ve hızı ile gayet başarılı bir forum sistemi

Quick Jump
Geri