Tema düzenleyici

Yardım Sayfalarda dinamik arama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatih

Licenced
Arkadaşlar selamlar,

XenForo sayfalarda tablo oluşturmak ve tablonun üstüne arama kutusu ekleyerek altındaki tabloda dinamik bir şekilde arama/filtreleme yapmak istiyorum. Bu XenForo sayfalarda mümkün mü? Kodlama bilgimin iyi olduğunu söyleyemem bu nedenle her türlü yardıma ve rehberliğe açığım.

Aşağıya bir video ekledim. Bu video excele ait ama aynısını yapmak istiyorum. Video da zaman kaybetmemek için 11:53 ten sonrasını izleyebilirsiniz.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!
Yok Tevfik hocam,

Ben sayfada bir tablo yapacağım. Tablonun üzerinde de bir arama kutusu olacak. Arama kutusuna yazı yazıkça altındaki tabloyu filtreleyecek. Forum genelinde bir aram adeğil anlayacağınız. Bazen çok uzun tablolar yapmak gerekiyor ve bilgi bulmak tablo içerisinde sıkıntı olabiliyor. Tarayıcının arama özelliğini kullanıyorum genelde ama bunu daha etkili bir şekilde çözmek istiyorum.

Tablo kodlarının ne olduğunu nasıl bir veriyi alacağı konusunda net bir bilgi vermemişsiniz. Bu basit html css ve js mantığı ile olacaksa aşağıdaki yöntem üzerinden geliştirebilirsiniz. Ancak tam yapı detaylarını bilmediğim için sonuç ilişkisini değerlendiremiyorum. Aşağıda örnek bir yapı bulabilirsiniz. Nasıl geliştirileceği konusu tamamen sizin becerinize bağlıdır.

Not: Bu yapı XenForo 2.2.x için hazırlanmıştır. XenForo 2.3.x üzerinde çalışmaz.

Örnek olarak şöyle bir şey yapabilirsiniz.

Yukardaki resimdeki gibi bir yapı elde edebilmek için bir kaç işlem yapmamız gerekiyor. Önce görünüm kullanmış olduğunuz temada için bir .less şablonu oluşturuyoruz.

Şablon ismi xentr_search_filter.less

Aşağıdaki kodları kopyalayın ve bu oluşturduğunuz şablon içine yapıştırın.
Less:

Daha sonra /admin.php?nodes/ alanından ya yeni bir page sayfası oluşturun yada daha önce oluşturmuş olduğunuz page sayfasının Template HTML alanına aşağıdaki kodları yapıştırın. Burada ben örnek bir çalışmanın kodlarını verdim. Gereksinimlerinize göre şekillendirmeniz gerekecektir.
Kod:

Şimdi aramanın dinamik olarak gerçekleşmesi için JS dosyamızı PAGE_CONTAINER şablonumuza dahil etmeye geldi.

Kullanmış olduğunuz temanın PAGE_CONTAINER şablonunu açın ve aşağıdaki kodu arayın.
Bul:
Kod:
Altına ekle:
Kod:
Son olarak ekte yer alan xentr.zip dosyasını indirin ve klasöre çıkarın. Çıkan klasörü olduğu gibi sunucunuzda yer alan public_html dizinindeki js klasörünün içerisine kopyalayın.

Örnek çıktı şöyle işlev sağlayacaktır.​

Arama kutusuna "örnek" yazdığınızda:
  • "Örnek Tip 1" ve "Örnek Tip 2" satırları görünür kalır.
  • "Başka Bir Tip" satırı gizlenir.
  • Başlık satırı (<thead>) her zaman görünür kalır.

Artık geliştirme işi tamamen size kalmış bir durumdur. Umarım istediğiniz yapıyı bu sayede elde etmiş olursunuz.

Ekli dosyalar

Ben mevcut hali ile test işlemini gerçekleştirdim çalışmaktadır. Ama senin yapının ne olduğu konusunda herhangi bir fikrim yok.

Quick Jump
Geri