Tema düzenleyici

İnfo BbCode istek

murat

Licenced
Konu sahibi
Herkese merhaba, resimdeki gibi Bilgi için Bbcode eklentisi yapılabilir mi. İnfo, Warning, OffTopic, Note, gibi seçenekler olsun istiyorum.

Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!

Şahsi düşüncem mevcut BBCode larda css ile iyileştirmeler olabilir, ama XF de varsayılan olmayan BBCode eklemek tercihim değil. En ufak bir sıkıntı da tüm içerik çöp oluyor..

Konu sahibi
Teşekkürler hocam, eklentiyi görmüştüm. çok kapsamlı sırf 4,5 bbcode için bu eklentiyi almaya gerek yok. ayrıca tam olarak istediğim gibi olacağından da emin değili. Manuel yapabiliyorum fakat düz bir arkaplan ve yazı tipi vs. üstteki başlık css’i maalesef olmuyor

Şimdiden belirteyim profesyonel değilim ve daha kısa yolları vardır. Bir yaklaşıkla aşağıdaki sonucu elde ettim. FA iconu çalıştıramadım, açıkçası yoğunlaşacak geniş bir vaktimde yok şuanda.

PHP:

Konu sahibi
Elinize sağlık hocam favicon için fontawesome yüklenmesi lazım sanırım. ilk fırsatta deneyip sonucu bildireceğim

⚠️ Dikkat

Başlık kısmında geçici olarak emoji kullanabilirsin ama muhtemelen işletim sistemleri arasında sıkıntılar olacaktır.

FontAwesome ikonu SVG ikon ile değiştim. Bu şekilde daha geniş bir kullanıma sahip olabilirsin.

PHP:

Her SVG ikonunun bir kodu vardır. Ekran görüntüsünde ki uyarı ikonunu aşağıdaki linkten aldım. İkonu indirip notepad+ gibi bir editörde açarsanız aşağıdakine benzer bir kod görürsünüz.

SVG:

Konu sahibi
Teşekkürler hocam elinize sağlık güzel olmuş. xenforo da yerleşik fontawesome varmış. html ile kullanımını bilen biri belki cevaplar. olmazsa bu şekilde de kullanırız. Tekrardan teşekkürler hocam

Bunlarıda ekleyeyim tam olsun bari. BBCode ekleme sayfasına bahsettiğim SVG ikonu buton simgesi olarak ekledim. Ekledikten sonra Editör özelleştirme alanında çıktı, bu şekilde editörde de gösterebilir yeni BBCode.

Konu sahibi
Bunun için yerleşik Awesome çalışıyor hocam. Editör ikonu kısmına awesome kodunu girince çalışıyor. Fakat bbcode de neden gelmiyor bende anlamadım. biraz uğraştımda olmadı

Konu sahibi
Biraz araştırma yaparak hallettim. Verdiğiniz kodda icon için <i class kısmına data-xf-init="icon"
eklemek yeterli oldu.

HTML:

Her şey için sağolun hocam. Şimdi sırada bunları çoğaltmak ve düzenlemek kaldı.

Tırnaklarımızla kazıyarak birşeyler çıkarıyoruz :)

BBCode eklerken HTML replacement içine eklenecek kod. Karanlık modda düzgün gözükmesi için yaptım bu değişiklikleri ama temanıza göre renk değişkenlerini ayarlamanız gerekebilir. Less içerisine sadece yazı rengi ve border renklerini ekledim, bu şekilde aynı class'ı diğer Custom BBCode'lar içinde kullanabiliriz.

HTML:

extra.less şablonuna eklenecek kod
Less:

Quick Jump
Geri