Usage technique Giriş Ekranından Geçiş Anahtarı (Passkey) Butonunu Kaldırma Rehberi

Haz

Licenced
Reaction score
1
1/3
Thread owner
Giriş sayfasında ekstra bir düzenleme yapmadıysanız ve üyeleriniz sadece kullanıcı adı (nick) ya da e-posta ile giriş yapıyorsa, alternatif giriş seçeneklerini kaldırmanız daha sağlıklı olur. Arayüz ne kadar sade ve hazır (default) forum görünümünden ne kadar uzak olursa, kullanıcı deneyimi de o kadar olumlu olur.

Bunu nasıl uygulayabiliriz?

XenForo yönetim panelinde üst kısımdaki arama alanına “login” yazın. Ardından en altta bulunan “Public templates” bölümünden “Login” şablonunu açın.

Doğru tema üzerinde çalıştığınızdan emin olduktan sonra, şablon içinde CTRL + F kullanarak aşağıda paylaşılan kod parçalarını ya da içlerindeki anahtar ifadeleri bulun ve kaldırın. Ancak kodu tam olarak eşleştirmeden hızlıca silme işlemi yapmayın; benzer yapıda başka bloklar olabilir. Yanlışlıkla fazladan bir satır silmek, ileride çeşitli hatalara yol açabilir.

"Veya" bölümünü kaldırmak için:
Code:
Dear Guests, welcome! Please, Log in or Register to view hide content!

Passkey (geçiş anahtarı) butonunu kaldırmak için:
Code:

Silme işleminden sonra değişiklikleri kaydedin. (Save)

Merhaba, rehber için teşekkürler. Anlatım net ancak burada önemli bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor.

Passkey (geçiş anahtarı) butonunu kaldırmak sadece “arayüz sadeleştirme” değildir; aynı zamanda sistemden modern bir kimlik doğrulama yöntemini devre dışı bırakmak anlamına gelir.

XenForo’daki bu yapı aslında WebAuthn standardına dayanır ve klasik şifre sistemine göre ciddi avantajlar sağlar:
  • Phishing’e karşı dayanıklıdır
  • Şifre sızıntılarından etkilenmez
  • Brute-force saldırılarına kapalıdır
Bu nedenle bu alanı kaldırdığınızda:
  • Hesap ele geçirme riski artar
  • Kullanıcılar sadece şifreye bağımlı hale gelir
  • Gelecekte yaygınlaşacak giriş yöntemlerinden uzaklaşılmış olur
Ayrıca burada kritik bir teknik detay da var:

Paylaşılan kod bloğu sadece Passkey butonunu değil, aynı zamanda $providers döngüsü içinde yer alan Google, Facebook vb. bağlı hesap (Connected Accounts) girişlerini de kapsıyor. Bu bloğu komple kaldırırsanız:
  • Sosyal giriş butonları da kaybolur
  • İleride eklenecek provider’lar görünmez
HTML:

Eğer yine de kaldırmak isterseniz aşağıdaki şekilde işlem yapmanız uygun olacaktır. Komple block alanını aşağıdaki kod ile değiştirebilirsiniz. Bu kod yalnızca Passkey (geçiş anahtarı) butonunu kaldıracaktır.
HTML:

• Like
Reactions: Haz
Thread owner
Bilgiye değer verdiğiniz, farklı bakış açıları ve teknik detaylar ile desteklediğiniz için naçizane teşekkür ederim.

Sonradan Google, X gibi girişler ekleyecek kullanıcılar için çözümünüz daha sağlıklı. Ben sadece id-pass kullanacağım için bu şekilde işlem yapmıştım.

Passkey'in Türk kullanıcılar tarafından kullanıldığını düşünmüyorum. Çözümü sizin çıktıya uyacak şekilde uyguladığımızda "Diğer Giriş Yöntemi:" yazısı kalmıştı.

Quick Jump
Back