Tema düzenleyici

Çözüldü Ana Sayfam' da ara sıra beliren dark mode

hasannakyuz

Licenced
Customer
1/3
Konu sahibi
Merhabalar;

Forum tarafında kendi editlediğim temamı kullanıyorum burada bir sorun yok kullanıcının tarayıcı teması koyu dahi olsa forum temam istediğim gibi sürekli light. Ancak Ana sayfamda genelde light olmasına rağmen ara sıra dark mode ortaya çıkıyor, bir çok şey denedim ama bunun neden olduğunu bir türlü anlayamadım. Ana sayfamı xencustomize news publisher eklentisi ile yaptım. Konu hakkında bir fikri çözümü olan var mı acaba?

Ana sayfa renklerini ayrı bir şablonda düzenleyip sorunu aşabilirim ama sorunun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    68.5 KB · Görüntüleme: 9
Çözüm
Sorunu çözdüm. Sorunun kaynağı tasarladığım tema kodlarında ki bir kaç hatadan dolayıymış. Temamda ki kodları 0’ dan revize ettim ve temayı karanlık mod içinde tasarladım.
Nasıl bir düzenleme yaptığınız konusunda net bir bilgi olmasa da aşağıdaki mantıkla düşünebiliriz. Normal şartlarda XF bu sistemi otomatik olarak ayarlar ama sizin düzenlemenizin ne şekilde olduğu konusuna hakim değilim.

Anlattığınız durum büyük ihtimalle News Publisher eklentisinin tarayıcı temasını algılamasından kaynaklanıyor. Bu normal bir durum. Forum tarafında bu algılamayı kapattığınız için hep light kalıyor, ama ana sayfa şablonunda bu kontrol hâlâ devrede. Bu yüzden özellikle giriş yapmamış ziyaretçilerde tarayıcı dark moduna göre sayfa bazen kendiliğinden koyu görünebiliyor.

Çözüm için forumda yaptığınız sabitlemeyi ana sayfa tarafına da uygulamanız yeterli. Yani extra.less içine sadece ana sayfa için geçerli olacak bir light mode sabitlemesi ekleyebilirsiniz. Böylece giriş yapmamış kullanıcılar da her zaman sitenizi light modda görecektir.

Konu sahibi
Forum tarafında bir şey yapmadım Osman abi, sadece renk paletinde ikisinide aydınlık seçtiğim için forum tarafında sorun yok. Ana sayfa içinde bu kodları ve versiyonlarını denedim ama çözemedim bir türlü

Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!

Kod:

Konu sahibi
Evet abi, aslında zaten tüm site tarayıcın koyu mod olsa bile light geliyor ama bu ana sayfaya ne oluyor ise ara sıra dark geliyor. o seçeneği kapatınca site bozuluyor xf de genel bir sorun o sanırım resmi forumda gördüğüm kadarı ile css lerden kaynaklıdır diye düşündüm, forum temamı tamamen sıfırladım yeniden tasarladım ama şu an bakıyorum hala aynı şimdi belki kendi yaptığım eklentilerden kaynaklıdır diye şimdi kendi yaptığım eklentileri sonra diğer eklentileri kaldırıp bir de öyle denicem

XF bence böylesi bir sorunu göz ardı etmez. Bunun genel bir sorun olduğunu düşünemem açıkçası. Kullandığınız 3rd eklentiler veya extra.less kodlarınız, tasarımda yapmış olduğunuz özelleştirmelerin bu soruna neden olabileceğini değerlendiriyorum.

Konu sahibi
bende öyle düşündüm abi o yüzden tasarladığım forum temasının tüm css lerini kaldırdım denedim sonuç aynı sonra css' leri kontrol ederek tek tek doğru şekilde uyguladım hatalı bir kaç ve aynı eklediğim bir kaç css kodunu düzeltip sildim. Ama yukarıda attığınız seçenek gerçekten forum temasını bozuyor resmi forumda da bunu belirten kullanıcılar var.

Açıkçası kendi testlerimde hiç böyle bir sorun yaşamadım ama yine de rapor eden kullanıcılar var ise bu konuyu çözeceklerdir. Benim söylemiş olduğum seçenek XF 2.3.x ile gelen bir özellik. Default temada bu seçeneği aktif ettiğinizde yine aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Önerim önce default temada bu seçimi aktif edip bir süre gözlemlemeniz olacaktır. Eğer default temada bu sorunu yaşamazsanız sorun kullandığınız temadadır. Eğer default temada bu sorunu yine yaşıyorsanız önce eklentilerinizi tek tek devre dışı bırakarak yeniden test edin. Sorunlu eklentiyi bulduğunuzda sorunu çözmüş olursunuz.

Konu sahibi
Çok şükür sorunu hallettim gibi, dediğin gibi Osman abi " Enable veriations " seçeneğine tıklayınca sitenin bozulmasının nedeni, hatalı kod ve aynı kodların varlığından kaynaklanıyor gibi görünüyordu. Kendi geliştiridiğim eklenti ana sayfa ve temam' da ki tüm css kodlarını yeniden derledim, aynı eklenmiş kodları çıkardım, çalışmayan kodları güncelledim şimdi kendi temam' da " enable veriations " seçeneğini kaldırdığımda site eskisi gibi bozulmuyor sadece ana sayfada bir kaç yerde renklerde forum temasında ise yine bir kaç yerde renk sorunu oluyor, ama şu anda " Enable veriations " seçeneğini aktif ettiğim halde son bir kaç saattir artık dark mode ana sayfaya ara ara gelme olayını yapmıyor gibi görünüyor.

Derken açtım şom ağzımı :D

Konu sahibi
hsl renk kodlarının hatalı kullanımının bu duruma neden olduğuna emin olmaya başladım bu durumu çözdüğümde umarım aynı sorunu yaşayanlara' da faydalı olacaktırç

Konu sahibi
Sorunu çözdüm. Sorunun kaynağı tasarladığım tema kodlarında ki bir kaç hatadan dolayıymış. Temamda ki kodları 0’ dan revize ettim ve temayı karanlık mod içinde tasarladım.

Çözüm

Kullanıcılar bu konuyu aşağıdaki anahtar kelimeleri arayarak buldu:

1. xentr
  2. osman
Quick Jump
Geri