Bilgi [XTR] Thread Title Control System

Bilgi [XTR] Thread Title Control System
4
1K

XDinc

Yönetici
XenTR Mod
Customer
SMS Confirmed
Katılım
3 Şub 2019
Mesajlar
2,363
Çözümler
65
Tepki puanı
5,201
Puanları
113

Herkese merhaba arkadaşlar,
SelamT 'nin talebi üzerine başladığımız eklenti tamamlandı sayılır.


Kısaca bazı açıklamaları hatırlatarak eklentinin genel yapısı ve oluşturulma amacını da ifade etmiş olalım.

4_Best_Practices_Effective_Titles.PNG

SEO Uyumlu TITLE Kullanımı​

İçerik ve Başlık Uyumunun Seo İçin Önemi

Başlığınızın oluşturmuş olduğunuz içeriklerle aynı olması oldukça önemlidir. Bunun için başlıkta kullanmış olduğunuz anahtar kelimelerin site içerisinde de belirli miktarda tekrar edilmesi gerekmektedir. Sonuç itibari ile başlık oluşturduğumuz içeriği en mükemmel şekilde ziyaretçilere anlatılmalıdır. Arama motorları da bu durumu göz önüne alarak başlık ve içerik uyumunu inceler.

SEO Uyumlu Başlık Yazma Rehberi

SEO çalışmalarınızın iç SEO bölümünde yer alan bir çalışma olan SEO uyumlu başlık yazma, organik trafiklerinizde artış gösterebilecek ve arama motoru sonuçlarında pozisyon sahibi yapabilecek bir unsurdur. Özellikle açıklama ve başlık yazma aşamalarında en fazla dikkat etmeniz gereken noktalar, hem tıklanma oranınızı arttıracak hem de sıralama kazandıracak farklı ipuçları yer almaktadır. Hazırlamış olduğumuz bu eklenti , konu başlıklıklarınız yazarken daha çok verimli başlıklar meydana getirmenize imkan tanıyacaktır.

Title (Başlık) Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

SEO’da sayfa içi SEO çalışmalarınızın temel noktasını meydana getiren meta title yani başlık bölümü, yapmanız gereken ilk çalışmalardan birisidir ve tabi ki dikkatli olmanız gereken bazı önemli noktalar da yer almaktadır. Her şeyden önce başlığınızın bir SEO kriteri ve ona uygun olacak şekilde yazılması gerekmektedir. Aşağıda belirtmiş olduğumuz kriterlere dikkat ederek meydana getireceğiniz başlıklar, anahtar kelime pozisyonlarını ve SEO performansınızı artırmanızda fayda sağlayabilir;

  1. Başlığınız en fazla 60 karakterden oluşmalı,
  2. En az başlığınız 30 karakter içermeli ve 30 karakterden kısa olmamalı,
  3. Başlığınız genişlik bakımından 545 pikseli kesinlikle aşmamalı,
  4. En az başlığınızın genişliği 200 piksel olmalı,
  5. Sayfalarında yer alan başlıkların alanı boş tutulmamalı ve kesinlikle başlık yer almalı,
  6. Başlığınız kesinlikle anahtar kelimenizi içermeli,
  7. Başlığınızın içinde anahtar kelime doldurma işlemi kesinlikle yapılmamalı ve anlamlı bir başlığa yer verilmeli.
  8. Sayfanızdaki başlıklar birbirleri ile kesinlikle aynı olmamalı ve her sayfanın özgün bir şekilde olmalı,
  9. Konu başlığınızın ziyaretçileri harekete geçiren ifadeler içermesi gerekir,
  10. Sayfa içeriğiyle alakalı herhangi bir başlık kullanılmamalı ve alakası olmayan kelimeler kullanılmamalı,
  11. Özellikle bir e-ticaret sitesine sahipseniz, başlıklarınızın içinde yeni sezon, indirim, fırsat, ücretsiz kargo, avantaj gibi kelimeler bulunmamalıdır.

TitleControl_ACP.PNG

Eklenti yazım denetimlerini istediğiniz şekilde başlıklar için otomatik olarak denetleyerek düzeltecek.

TitleControl_ACP_Limit.png

Limitlendirme seçenekleri SEO ve Google yapılandırmalarına göre talep edilen ve önerilen değerlere ayarlanmış olarak gelecek, siz kendi isteğinize göre bu seçenekleri değişirebilirsiniz.

TitleControl_ACP_Disallow.png

İstediğiniz bir karakteri ve/veya kelimeyi başlıkta kullanmayı yasaklayabilirsiniz.

TitleControl_ACP_Exclude.PNG

Hariç bırakma seçenekleri forum ve kullanıcı grubu bazında ayrı ayrı yönetilebilir durumda.

SEO Uyumlu Başlık Ne Demek?

SEO uyumlu başlık terimi, temel olarak SEO’da yer almayan ancak SEO topluluklarında konuşulması sonucu şekillenen bir terim haline geldi. SEO uyumlu denildiği zaman bu konu hakkında ilk olarak akıllara Google’ın SEO kurallarına uygun, karakter ver genişlik sayısı makul seviyede olan ve içerisinde anahtar kelimeleri barındıran bir başlık kullanılması gerekmektedir.

Yani durumu şu şekilde özetleyecek olursak SEO uyumlu başlık terimleri, bir sayfa başlığının Google’ın belirlemiş olduğu kurallara, kullanıcılara ve SEO kriterlerine uygun şekilde yazılması gerekmektedir.

TitleControl_Disallow_Word-Char.PNG

Başlık Uzunluğunun Belirlenmesi Hakkında

Genellikle Google arama motoru başlık etiketlerinin 50-60 kadar karakterini görüntüleyebilmektedir. Aslına bakacak olursanız bu karakter sayısı ortalama bir sayıdır. Nedeni ise Google başlık etiketleri için 600 piksellik bir alan oluşturmuştur. Yazı karakterlerinin genişliği birbirlerinden farklı oldukları için bazı kelimeler fazla yer kaplamazken, bazı kelimeler ise gereğinden fazla yer kaplar. Google arama sonuçlarında 600 pikselin dışına çıkan kelime ve kelimeleri 3 farklı noktada gösterir ve bu da SEO bakımından olumsuz olarak ifade edilir. Büyük yazılan harfler daha fazla yer kapladığı için başlıklarda büyük harf kullanmak pek tavsiye edilmez. Bunun yanında uzun içerikli başlıklar ve anahtar kelimelerin sıklıkla tekrar edilmesi spam algısına neden olabilir.

TitleControl_Word_Count.PNG

TitleControl_Char_Count.png

SelamT eksik ve/veya atladığımız bir seçenek var mı?
Hello there!
There was an add-on request by SelamT many thanks to him.


Now let's explain to you what operations this add-on does by briefly giving some information.

4_Best_Practices_Effective_Titles.PNG

How do I write a good title tag?​

Because title tags are such an important part of both search engine optimization and the search user experience, writing them effectively is a terrific low-effort, high-impact SEO task. Here are critical recommendations for optimizing title tags for search engine and usability goals:

Title Tag​

What is a title tag?​

A title tag is an HTML element that specifies the title of a web page. Title tags are displayed on search engine results pages (SERPs) as the clickable headline for a given result, and are important for usability, SEO, and social sharing. The title tag of a web page is meant to be an accurate and concise description of a page's content.

TitleControl_ACP.PNG

Watch your title length​

If your title is too long, search engines may cut it off by adding an ellipsis ("...") and could end up omitting important words. While we generally recommend keeping your titles under 60 characters long, the exact limit is a bit more complicated and is based on a 600-pixel container.

Some characters naturally take up more space. A character like uppercase "W" is wider than a lowercase character like "i" or "t".

Try to avoid ALL CAPS titles. They may be hard for search visitors to read, and may severely limit the number of characters Google will display.

Keep in mind that, even within a reasonable length limit, search engines may choose to display a different title than what you provide in your title tag.

TitleControl_ACP_Limit.png

TitleControl_ACP_Disallow.png

TitleControl_ACP_Exclude.PNG

Optimal title length​

Google typically displays the first 50–60 characters of a title tag. If you keep your titles under 60 characters, our research suggests that you can expect about 90% of your titles to display properly.
There's no exact character limit, because characters can vary in width and Google's display titles max out (currently) at 600 pixels.

TitleControl_Disallow_Word-Char.PNG

TitleControl_Word_Count.PNG

Watch your title length​

If your title is too long, search engines may cut it off by adding an ellipsis ("...") and could end up omitting important words. While we generally recommend keeping your titles under 60 characters long, the exact limit is a bit more complicated and is based on a 600-pixel container.

TitleControl_Char_Count.png

SelamT Do you have another option request that we missed?
 
Ben 1 öneride bulundum, sen dünyaları yapmışsın kardeşim...
Diyecek söz yok, eklenti yanı sıra bildiğin makale olmuş bu.

Ellerin dert görmesin!
 
Ben 1 öneride bulundum, sen dünyaları yapmışsın kardeşim...
Diyecek söz yok, eklenti yanı sıra bildiğin makale olmuş bu.

Ellerin dert görmesin!

Açıkçası bu güne kadar bu konuya pek dikkat etmedik belki de bu ürünü bizim de kullanmamız doğru bir adım olacaktır.
Sonuç olarak Google ve SEO açısından istenenleri karşılamak hepimiz açısından önemli.
İlgin ve talebin için tekrar teşekkürler.
 
Ellerin dert görmesin be kardeşim. Şu açıklamalar bile gerçekten taktir edilmelidir. Bir web sitesi sahibi iseniz Google ile iyi geçinmeniz gerekir. Onun isteklerine cevap vermek demek aramalarda web sitenizin daha ilk ve üst sayfalarda görüntülenmesine sebep olacaktır. Bu durum doğal olarak işletmeniz için her açıdan fayda sağlayacaktır. Kim istemez ki Google üzerinde bir arama gerçekleştirildiğinde ilk sayfada en üst sıralarda olmayı?...

Emekleriniz için tekrardan teşekkür ederim.
 
Clapping Applause GIF
 
Quick Jump
2,620Konular
12,449Mesajlar
1,428Kullanıcılar
Geri
Üst