Tema düzenleyici

Öneri XenForo'ya AI Entegrasyonu: Beklentileriniz ve fikirleriniz neler?

XenTR

Yönetici
XenTR Mod
Licenced
SMS Confirmed
1/3
Konu sahibi
🤖 XenForo'da Yapay Zeka Entegrasyonu: Ne Beklersiniz?

Herkese merhaba! 👋

Bir süredir XenForo forumlarına yapay zeka entegrasyonu olanaklarını araştırıyorum ve geliştirme sürecine derinlemesine dalmadan önce topluluktan görüş almak istedim.

Soru basit: XenForo forumunuza doğrudan entegre edilmiş yapay zeka özellikleri olsaydı, bunların ne yapmasını isterdiniz?

🎯 Merak Ettiğim Alanlar:

1. İçerik Moderasyonu - Yapay zeka destekli içerik moderasyonu faydalı olur mu? (spam tespiti, toksik içerik filtreleme vb.)
  2. Kullanıcı Desteği - Sık sorulan soruları yanıtlayabilen veya yeni üyelere rehberlik eden AI sohbet botları?
  3. İçerik Oluşturma - Gönderiler, yanıtlar veya konu özetleri için yapay zeka destekli yazım araçları?
  4. Çeviri - Çok dilli topluluklar için gerçek zamanlı yapay zeka çevirisi?
  5. Arama Geliştirme - Daha akıllı, bağlama duyarlı arama sonuçları?
  6. Tamamen farklı bir şey mi? - Yaratıcı fikirlerinizi duymak isterim!

💭 Değerlendirilecek Bazı Sorular:

Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!

🔒 Gizlilik ve Kontrol Hakkında Bir Not:

Herhangi bir yapay zeka entegrasyonunun forum yöneticilerine tam kontrol vermesi gerektiğine inanıyorum:
  • Yapay zeka hizmetleriyle hangi verilerin (varsa) paylaşılacağı
  • Hangi özelliklerin etkinleştirilip/devre dışı bırakılacağı
  • Hangi kullanıcı gruplarının yapay zeka özelliklerine erişimi olacağı
  • Kullanım limitleri ve kotalar

📢 Düşüncelerinizi Paylaşın!

Burada yanlış cevap yok. İster büyük bir topluluk yöneten bir yönetici olun, ister günlük zorluklarla uğraşan bir moderatör, isterse sadece daha iyi bir forum deneyimi isteyen sıradan bir üye - görüşleriniz değerlidir.

Paylaşabilecekleriniz:
  • Yapay zeka özellikleri için istek listeniz
  • Olası endişe veya çekinceleriniz
  • Sizi etkileyen diğer platformlardan örnekler
  • Topluluk türünüze özgü kullanım senaryoları

Aydınlatıcı bir tartışma dört gözle bekliyorum!

Not: Bu tamamen topluluktan fikir ve geri bildirim toplamak için açılmış bir tartışma konusudur. Burada herhangi bir ürün tanıtımı yapılmıyor - sadece topluluğun ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum!

Bilgi Kaynak Erişimi
https://xentr.net/
  • Beğen
Tepkiler: Han
Osman abi yukarıda listelediğin 5 maddenin hepsi gayet yerinde. Özellikle içerik moderasyonuna özel mesajlarıda ekleyebilirsen çok iyi olur.

Bunlara ilaveten performans analitiği çıkarabilirse yapay zeka güzel olabilirdi. Hangi içerikler popüler hangileri değil genel olarak forumda zamana göre trend nedir iyi olabilir.

Tabi bunları yaparken birden fazla yapay zeka motoru kullanma alternatifi harika olur malum her yapay zeka sorgusu için token kullanmak gerekecek dolayısıyla insanlar ücreti makul olanı yada hangi yapay zekayı kullanmak isterse kullanabilmeli.

Konu sahibi
Fatih bey emin olun geliştirilmekte olan eklenti sizi bu konuda duymuştur. ;)

Aslında yeni eklentinin tanıtımını 2026 olarak planlamıştım ama öncesinde bir ön gösterim olabilir. ;)
Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!
Bunu genel olarak atamış olduğunuz bot yapabilir örneğin Trend konular veya Popüler İçerikler
XenForo 'dan şu veriler ile çekilebilir:
  • xf_thread tablosundan görüntülenme, yanıt sayıları
  • xf_post tablosundan reaction sayıları
  • Zaman bazlı sorgularla trend analizi
Bunun şu riskleri de olabilir ama. Aşırı Token tüketimi bu pahalı olabilir. Ayrıca performans olarak sunucu yükünü artırabilir. Yoksa önerileriniz gerçekten çok güzel.

İstemediğin kadar hatta özel bir sağlayıcı da varsa onları da destekleyecek bir AI Provider mevcuttur. Dilediğinizi kullanabilirsiniz.
Sanırım şu ekran görüntüsü size fikir verebilir :)

1765813642955.webp

Çok teşekkür ederim sabırsızlanıyorum şimdiden. Bir öneri daha, emin olun oluru var mı bilmiyorum ama Adminler için bug debugging, en azından basit kod özelleştirmeleri yaptırabilme. Hani AI tüm forumun kodlarına hakim olsa birşeyler değiştirmek istediğimizde nereler etkilenebilir bize bildirse yada kod önerse :) Çok mu ütopik oldu :D

Konu sahibi
Dilerseniz şu konuyu okuyun
https://xentr.net/threads/xtr-ai-assistant-ile-tanisin.3333/

Öneriniz aslında hepimizin gelecekte görmek istediği 'Otonom Geliştirici' seviyesi ancak şu an için biraz riskli diyebiliriz :)

Nedenlerini şöyle açıklayabilirim:
  1. Herşeyden önce Güvenlik: Yapay zeka henüz bir insan geliştirici gibi tüm sistemi (diğer eklentiler, şablonlar, core dosyalar) bütünüyle analiz edemez. XenForo gibi tümleşik karmaşık bir sistemde, yetkisiz bir botun bir yeri düzeltirken tüm forumu erişilmez hale getirme riski çok yüksektir. Çekirdek sisteme hakim olmadan yapılan müdahaleler sorun yaratır.
  2. Bilgi Güncelliği: AI modelleri (GPT-4, Claude vb.) genellikle XF 2.2 ve öncesi verilerle eğitilmiş gibi hareket etmektedir. Bu durumda. XF 2.3 ile gelen yapısal değişiklikleri veya gelecekteki XF 2.4 mimarisini bilmelerine imkan yok.
[XTR] AI Assistant'ın Knowledge Base (Bilgi Bankası) özelliği tam olarak bu 'bilgi eksikliğini' aşmak için tasarlandı!

Siz bota XF 2.3 geliştirici dokümanlarını veya sık aldığınız hataların çözümlerini öğretebilirsiniz. Böylece bot, kodu otomatik değiştirmese bile, size: "Bu hata XF 2.3'teki şu değişiklikten kaynaklanıyor, Setup.php dosyasında şu değişikliği yapmalısın" şeklinde size yol gösterebilir.

Yani direksiyonu asla bota bırakma ama onu bir yardımcı pilot olarak kullan. ;)

Quick Jump
Geri