Tema düzenleyici

Yanıtlandı Tek Veritabanı Birden Fazla Alan Adı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SelamT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SelamT

Licenced
Customer
SMS Confirmed
Konu sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Elimde aynı konuya dair, ...videolar.com, ...dosyalar.com, ...ozellikler.com şeklinde birden fazla domain var.
Ben mesela tek bir veritabanında bu farklı isimdeki domainleri yönetebilir miyim?

Mesela Anasayfa linkine tıkladığında bir domain açılacak.
Diyelim ki Dosyalar diye bir menü ekledim, ona tıklayınca ...dosyalar.com olan domain açılacak, orada Kaynaklar eklentisindeki sadece 1 kategori olacak.
Videolar ekledim menüye, ...videolar.com açılacak ve yine Kaynaklar eklentisindeki başka bir kategori gelecek.
Forum kısmı ve detayları için keza yine başka bir domain.

XenCentral Multisite System linkinde bir eklenti var ama sanırım artık sürdürülmüyor.

Bu yazdıklarım sizce çok ütopik mi yoksa yapılabiliritesi var mı?

Teşekkürler

Çözüm
Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!

Hayk D ile görüşmeni öneririm.
Düşüncelerini ona bir anlat çünkü Multisite isteklerini karşılayabilir.

Merhabalar,

Evet bu mümkün, ama doğru olan X sayıda veri tabanını Y veritabının da birleştirmek olur. İleriye dönük tüm DB leri olası bir hata da kaybetmek üzücü olur çünkü.
Ama bu sürecin XF eklentisi olarak yapılması doğru değil Neden? Çünkü diğer veri tabanlarınız kesin farklı yapılardır :)...

Siz hali hazırda elinizde bulunan X sayıda veritabanını tek bir alanda toplayıp veriyi bunun üzerinden yönetmek istiyorsunuz.
Yani, Çoklu model veritabanı "Çoklu model veritabanları, farklı veri tabanı türlerini tek bir entegre arka uçta buluşturur."
Kullanıcının response ettiği değeri (görüntülemek istediği nesne) hangi tablodan hangi veri tabanından JOIN edecekse bunu anlık olarak uygular ve yansıtır.

Fakat bu işlemleri veritabanı dilinden gerçekten anlayan uzmanlarla yapmanızı öneririz.
JOIN Tipleri ve SQL Tablo Birleştirme İşlemleri, İlişkisel veri tabanı (relational database) süreçlerini bilmek gerekir.

Hayır devam ediyor, ama dikkat edin tüm siteler XF,

Bu noktada böyle bir işlemi bizden yapmamızı istersen bu da mümkün ama ücretlendirme süreci benim veri tabanlarımdan her biri XF değil dediğinizde piyasaya sürülen eklentileri ile aynı statü de olmaz.
Saygılar.

Konu sahibi
XDinc Kardeşim açıklaman ve yönergelerin için teşekkürler.
Tüm siteler XF olarak ve tek veritabanı da XF'nin veritabanı olacak gibi sordum.
Yani XF dışında bir yazılım ya da veritabanı yok.
Bu şekilde yorumunu rica edebilir miiyim?

Saygılar.

Hayk D ile görüşmeni öneririm.
Düşüncelerini ona bir anlat çünkü Multisite isteklerini karşılayabilir.

Çözüm
Quick Jump
Geri