Tema düzenleyici

Yardım Özel Mesaj Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
CevaplarYardım Özel Mesaj Sorunu
Konuyu başlatanFatih
Cevaplar15
Görüntüleme142

Fatih

Licenced
Arkadaşlar selamlar,

Forumda oldukça garip bir hatayla yüzleşiyorum sizlere sormak istedim.

Forumda bazı kullanıclara özel mesaj yolluyorum yada onlar bana yolluyor. Cevaplıyoruz özel mesajı ama karşı taraf mesajı göremiyor. Bana email bildirimleri gelmese içeriği göremiyorum. Mesaj geldi diye uyarı çıkıyor forumda ama tıkladığım zaman mesaj gözükmüyor.

Sunucu özellikleri aşağıdaki gibi. Aynı sunucuda iki forum var herşey aynı. Birinde problem var diğeri normal. Böyle bir problemle karşılaşan oldu mu?

]
Screenshot-2024-12-18-103510.png

Çözüm
Oldu abi oldu çok teşekkürler. Ama siz yine de resim eklemeyi düşünün bir.

Bu arada özel mesaj sorunu içinde aşağıdaki yolu izledim ve çözdüm. Redis bir süreliğine kapalı tutacağım ama muhtemelen hata ondan değil. Gerçekten karışık bir yöntem olan sunucuyu resetleme işlemi yaptık ve problem çözüldü. Tüplü televizyonlara döndürdük olayı kafasına vurunca ekran geldi. :D
Fatih bey merhaba;

Böyle bir hata genellikle veritabanı, cache ayarları ya da çerezler ile ilgili bir sorunla ilişkilendirilebilir. Aynı sunucuda iki forum varsa ve sadece birinde bu hata oluşuyorsa, aşağıdaki adımları kontrol etmeni öneririm:

Redis kullanıyorsun ve Maximum memory policy: noeviction olarak gözüküyor. Bu, Redis'in bellek limiti dolduğunda yeni veri eklenemeyeceği anlamına gelir. Mesajların görünmemesi, Redis verisinin bozulması ya da eksik saklanmasından kaynaklanıyor olabilir. Redis’i temizleyebilirsin.

phpMyAdmin den ilgili forumun tablolarını onarmayı deneyebilirsin.

Admin Control Panel > Tools > Rebuild caches bölümünden ilgili görevleri çalıştır

Her iki forumun da cookie ayarlarını farklı yapmayı dene

Her forumun kendi src/config.php dosyasını açarak aşağıdaki kodlardan birini bir forumun config.php dosyasına diğerini diğer forumun config.php dosyasına yapıştırıp kaydedebilirsin. Böylece her iki forumun da çerezler farklı çalışır.
Kod:
Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!

burada xf100 ve xf200 olarak verdim sen kendin istediğin bir değeri verebilirsin.

Özel mesajları etkileyebilecek eklentileri tek tek devre dışı bırak ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsin...

Şu an için çözüm olarak bunları önerebilirim.

Osman abi, admin panelde hiç db hatası da yok. Bu normal mi peki? Redis genelinde problem olsa foruma mesaj, konuda yazılamaz sanki.

Fatih bey; Bu duruma neyin sebep olabileceği konusunda sadece öneriler de bulunabilirim. Eklenti uyumsuzluk sorunları olabilir. Kullanıcı grubu izinleri ile de alakalı olabilir.

Özetle
  • Redis cache’i temizle ve ayarlarını yeniden gözden geçir.
  • Veritabanındaki özel mesaj tablolarını onarmayı deneyebilirsin.
  • Cache temizliği ve rebuild işlemlerini yap.
  • Çerez ayarlarını yeniden kontrol et.
  • Eklenti çakışmalarını incele.
  • Kullanıcı izinlerini yeniden kontrol ederek doğrula.
Şimdilik önerebileceğim çözüm yolları bunlar. Belki XF sitesinde bu durumu anlatan bir tartışma da başlatabilirsin. :giggle:

Fatih Geliştirici ve debug modunu açarak,
Özel mesaj gönderim sürecinde tarayıcının konsolunda oluşan hata var mı kontrol edilmeli.

ModSecurity modulü sunucuda tamamen kapalı mı yoksa yapılandırma ile mi çalışıyor?

Bu hata mesajı, web sitesinde JavaScript dosyasının bulunamadığını gösteriyor. 404 (Not Found) - Dosya bulunamadı hatası

Dosya Adı: structure.min.js
  1. Dosyanın aranılan yolu: /js/xf/structure.min.js
Bu dosya standart XF'nin JS dosyasıdır. Bunun belirtilen yolda olması gerekir. Eğer XF dosya yapısında manuel bir revizyon yapmadıysanız bu hatalar olmamalıdır.

Bu dosyayi XF 2.2.16 sürümü için nereden indirebilirim? Şimdi farkettim resmi sitede sadece son sürümü indirtiyor.

Osman abi kontrol ettim dediğin dosyayı

/js/xf/structure.min.js içerisinde değil /js/xf/core/structure.min.js içerisinde. Bunu dediğin yola taşımalı mıyım yada kopyasını dediğin yola da mı yükleyeyim?

Download butonunun yanında açılır alan var ona tıkla Download XenForo ya tıklarsan aşağıdaki resimdeki gibi tüm sürümleri görebilir oradan indirebilirsin.

Ben senin hata olarak attın mesaja istinaden o dosyayı bulmadığını ifade ettim. Senin dosya yolun doğru. core içinde olması gerek. Ayrıca sunucudaki xf dosyaları ile kesinlikle bir değişim veya düzenleme olmamalıdır.

Bunların dışında o dosya senin gerçek sorununu yaşatıyor olamaz diye değerlendiriyorum.

XenTR Osman abi. Mesajlara resim ekleme açsanız olmaz mı? Ekran görüntüsü ekleyeceğim ekleyemiyorum. Sendeki download alanıyla bende ki tamamen farklı nedense. Bende sadece 2.3.4 çıkıyor.

Oldu abi oldu çok teşekkürler. Ama siz yine de resim eklemeyi düşünün bir.

Bu arada özel mesaj sorunu içinde aşağıdaki yolu izledim ve çözdüm. Redis bir süreliğine kapalı tutacağım ama muhtemelen hata ondan değil. Gerçekten karışık bir yöntem olan sunucuyu resetleme işlemi yaptık ve problem çözüldü. Tüplü televizyonlara döndürdük olayı kafasına vurunca ekran geldi. :D

Çözüm
Quick Jump
Geri