Question Özel Alanların Kullanımı

SelamT

Licenced
SMS Confirmed
Joined
May 20, 2019
Messages
436
Solutions
8
Reaction score
244
Points
73
1/3
Thread owner
Merhaba,

Kaynaklar, Forumlar gibi alanlar için tanımladığımız özel alanlar kısmına bir veritabanına tanımlanmış olan isimleri otomatik olarak aldırıp, o verilerin otomatik linklenmesini sağlayabilir miyiz?

Cümle biraz karışık olabilir, biraz detaylı anlatayım.

Mesela bazı kelimelerin otomatik linklendiği bir eklenti var, oraya tanımladığımız kelimeler herhangi bir yerde geçince nasıl otomatik linkleniyorsa, öyle bir alana önce tanımlama yapmak istiyorum.

Daha sonra gerek forum, gerek kaynak kısmına tanımlanacak özel bir alanda, bu tanımlanmış alandan veriler aynı etiketlerdeki gibi yazdıkça gelecek ve seçtiğim kelime, veritabanından linklenmiş olarak yazı ya da kaynağın sonunda yer alacak, aynı etiket gibi diyebiliriz.

Bunu istediğim kategori Excel ile alakalı. Mesela Excel'in yüzlerce Formülü var, eklediğim bir kaynakta ya da yazı içinde "Bu içerikte kullanılmış olan Excel Formülleri" olarak altta çıksın.

Teşekkürler
 
Thread owner
Şuradaki sitede tam olarak istediğim işlemi uygulamışlar.

Dear Guests, welcome! Please, Log in or Register to view hide content!


Excel'de bir makale ya da dosya eklendiğinde, daha önce tanımlanmış bir alandaki verilerden seçim yapılacak, bu şekilde yazım hatalarının da önüne geçilmiş olacak. Seçim yapılan alandaki yazının da linki gelmiş olacak.

Konuyu aktarmakta sıkıntı yaşıyorum. Skype üzerinden tarif edebilirim :)
 
Thread owner
Dear Guests, welcome! Please, Log in or Register to view hide content!

Evet benzer mantık denebilir, şehir isimlerini ve o şehre ait bir URL tanımlanır hatta sayfalar, aynı sitedeki konularda olabilir. Kişi şehir listesini seçtiğinde, profilinde o şehir linkli olarak gelir.

Tabi ben bunu konu eklerken kullanacağım.
 

Users found this thread by following these keywords:

  1. postbit
Quick Jump
Back
Top