Abi mesela bu konu halen indekslenmemiş ?
Ortalama indexleme süreci sadece siteye bağlı değildir.
Güncel İçerik (3x hızlı indexlenme)
Güncel içeriğin herkes Google açısından önemini biliyordur. Sitemizde hangi aralıklarla içerik yayınlanıyorsa, Google Botları'n ziyareti de ona göre şekilleniyor ve içerik güncelliği ile doğru orantıda site ziyaret sayısını belirliyorlar.
Dolayısıyla sitede gün aşırı içerik değişikliği varsa Google gün aşırı girmeye başlıyor. Saatte bir değişiklik varsa saatte bir Google ziyaret ediyor.
İmleme Siteleri (4x hızlı indexlenme)
İmleme siteleri, en çok içerik girilen sistemlerdir. Öyle imleme siteleri vardır ki, neredeyse dakika başı yeni bir link eklenmekte ve içerik güncellenmektedir. Google Bot neredeyse bu sıklıkta güncellenen imleme sitelerinden çıkmamaktadırlar. Dolayısıyla yeni yazılan yazılarınızın linkini bu sitelere eklemek, Google'ın yazınızı anında farketmenizi sağlayacaktır. Tabi ki burada indexleme hızı tamamiyle, imleme sitesinin güncellenme sıklığına bağlıdır.
Sosyal Siteler (5x hızlı indexlenme)
Tabi ki, burada sosyal sitelere genel olarak imleme siteleri dahil olsa da, onlar dışındakilerden bahsedeceğim. Özellikle Twitter, Facebook, FrienFeed gibi sosyal sitelerde son yazılarınızın linklerinin yer alması 3 ila 6 kat arasında indexlenme hızınızı arttırabilir. Bunun için Son yazılarınızı Twitter, Facebook gibi uygulamalara göndermek oldukça iyi bir tercih olacaktır.
Ping Siteleri (4x hızlı indexlenme)
Ping siteleri, arama motorlarına yeni yayınlana yazılar hakkında veri gönderen sitelerdir. Hazır sistemlerimiz destekliyorsa otomatik ping servislerine gönderme ayarları yapılmalı. Desteklemiyorsa, Elle bu servislere yazılarımız eklenmelidir.
Sitemap Oluşturma (3x hızlı indexlenme)
Site içerisindeki yazılarımızın bir güncellenme aralığı varsa, site haritasının da güncellenme sıklığı vardır. Özellikle anasayfanızdan link çıkışında bulunduysanız bu daha fazla olmaktadır. Google Search Console'a sitemap ekledikten sonra, google daha hızlı ziyaret edebilmektedir, site haritasınız. Aynı zamanda sitemap eklentisi kullanıyorsanız bunun da oldukça faydası olacaktır. Çünkü sitenize her eklenen yeni link, site haritası eklentisi tarafından Sitemap'e eklenerek arama motorlarına bilgilendirmelerde bulunmaktadır. Aynı zamanda bu bilgilendirmeyi, Google Search Console'a Sitemap'i yeniden yükle diyerek de yapabilirsiniz.
Site haritasında alacağınız backlinkler, site haritanızın güncellenme sıklığını arttıracaktır. Bu vesileyle, tüm sayfalarınızın linkini listeleyen site haritanız dan Google, yeni bir sayfa açılıp açılmadığını anlayabilmektedir.
Yazılarda küçük değişiklikler (2x hızlı indexlenme)
Yazıların kendi içlerinde güncellenme sıklığı yine Google botları açısından önemli bir kriterdir. Yazı içerisinde, cümle değişiklikleri hatta kelime değişiklikleri yapsanız bile bu google botların gözünden kaçmayacak ve bir sonraki ziyaretini kısaltacaktır.
Yazılara Yorum Yapılması (2,5x hızlı indexlenme)
Yazılarınıza yorum yapılması, yine o sayfa içerisinde ayrı bir
güncelleme olayıdır. Bir yazıya ne kadar sık yorum ekleniyorsa, Google Bot yine o sıklıkla ziyaret etmeye başlayacaktır. Bu açıdan ziyaretçileri yorum yapmaya teşvik edin ve yapılan yorumlara mutlaka cevap verin. Eğer yorum yapılmıyorsa, ziyaretçi kılığında siz bile yorum ekleyebilirsiniz.
Sık güncellenen sitelere yorum yapmak (3x e kadar hızlı indexlenme)
Sık güncellenen sitelere, kendi sitenizi de belirterek yorum yaptığınızda, o sayfaya Google Bot'un ilk gelmesiyle, botu sitenize de çekmiş olacaksınız. Özellikle burada yorum yaptığınız sayfanın güncelliği, sitenin güncelliğinden daha önemlidir. Dolayısıyla, sık yorum alan bir yazıya yorumda bulunmak daha avantajlı olacaktır.
Siteniz hızlı olsun (2x e kadar hızlı indexlenme)
Hızlı siteyi hem ziyaretçiler, hem Google sever. Siteniz ne kadar hızlı olursa ve xhtml boyutu ne kadar az olursa, google daha çok ziyaret etmeye başlar. Bir siteyi hızlandırmak için gerekli 30 a yakın kriteri İnanılmaz Site Hızlandırma Yöntemleri başlığında anlatacağız.
Linkinizi ilgili google arama sonucuna ekleme (1.5x hızlı indexlenme)
Evet hiç kimsede yer almayan bilgilerden bir tane daha. Yeni bir yazı yayınlar yayınlamaz, yazıya ait, ilgili anahtar kelimede Google'da arama yapın. O arama sayfasında en altta "Memnun kalmadınız mı? Daha iyisini yapmamıza yardımcı olun" yazmaktadır. Buraya tıklayarak ilgili linki ekleyerek google sonuçlarında göremediğinizi, görmek istediğinizi belirtiyorsunuz.
Sidebarda son yazıları listeleme (2x hızlı indexlenme)
Yan menüde sitenize ait son yazıları listelerseniz. Google bot, herhangi bir yazınızı ziyaret için gelse de, yan menüden son yazınızı fark ederek onu indexleyecektir.
Yazı linkini google da arama (1.5x hızlı indexlenme)
Yazdığınız yazının linkini Google'da arayarak, bir nevi bu link hakkında Google'ı bilgilendirmiş oluyorsunuz. Çok etkili olmasa da, yine faydası dokunabilecek bir tekniktir.
Google toolbar kullanımı (2x hızlı indexlenme)
Google toolbar, kullanılarak yine google'u ziyaret edilen sayfalardan haberdar edebilirsiniz. Bu şekilde yeni sayfanıza yapacağınız birkaç ziyaret ile indexlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Anasayfa güncelliği (2x hızlı indexlenme)
Anasayfa ne kadar güncel ise, anasayfanızda yer alacak son yazıda o kadar daha erken farkedilir ve indexlnir. Anasayfanızın güncelleiği, sayfadaki farklılık ve çeşitlilik ile olur. Bunları nasıl sağlarız.
Son yorumları gösterme : Yazılarınıza yapılan yorumları anasayfada göstererek devamlı güncel içeriğe sahip olmasını sağlayabilirsiniz.
Rastgele yazılar : Rastgele yazıları gösterme de oldukça etkili bir taktiktir. Her sayfa gösteriminde rastgele yazı çıktıkça,anasayfa içeriği de farklılık göstereceği için o kadar bot ziyareti artacaktır.
Forumdaki son yazılar : Eğer bir foruma sahipseniz, forumdaki son yazıları listeleyerek, hem forum yazılarının daha hızlı indexlenmesini sağlarsınız. Hem de, anasayfa içerisinde oluşan
güncelleme ile Google Bot'un dikkatini çekersiniz.
Sayfa içlerinde benzer yazılar (1,5x hızlı indexlenme)
Bir yazı içerisinde, benzer yazıları listelerseniz, yeni yayınlanan yazının benzeri bir başka yazı Google Bot tarafından ziyaret edildiğinde, yine benzer yazılardan son yazının dikkat çekmesi sağlanacaktır.
Yazıya etiket eklemek (1.5x hızlı indexlenme)
Yazılan yazıya, daha önce kullanılmış bir etiket eklerseniz. Bu etiket sayfasının Google tarafından ziyaret edilmesi halinde son yazıda fark edilerek indexlenecektir.
Sonuç olarak, buradaki tüm yöntemlerin aynı yazıda uygulanması halinde, indexlenme hızını saniyelere kadar indirebilirsiniz.
Not : x ile belirtilenler kattır. Yani 2 katı, 3 katı vs. gibi. Daha çok hangi kriterin daha öncelikli olduğunu belirtmek üzere kullanılmıştır. Kesin bir ölçü olmamakla birlikte, kişisel değerlendirme ve kanaattir.
(Alıntıdır)