Tema düzenleyici

Kullanım tekniği Forum istatistiklerini özelleştirin

XenTR

Yönetici
XenTR Mod
Licenced
Customer
SMS Confirmed
Konu sahibi
Bilgi Kaynak Erişimi
https://xentr.net/
Uzun zamandır yapmaya çalıştığım uygulamalardan birisiydi :) Anlatım için teşekkür ediyorum. İlk soruyla başlamak istiyorum müsadeniz olursa. Bunu footer alanında nasıl gösterebiliriz ?

Anlatırsan çok memnun olurum. Aslında footer alanında widget çağırabildim ancak stil özellikleri aktarılmadı.

Konu sahibi
Hasip bey XDinc kardeşimin de söylediği gibi başka bir usul ile konumlandırılabilir. Ama widget key ile de çağırabilirsiniz fakat css kodlarını widgeti taşımış olduğunuz class değerleri ile biçimlendirmeniz gerekir.

Konu sahibi
Bu durumu biraz daha açmak gerekirse önce widget şeklinde eklemek istediğiniz alana çekebilirsiniz. Çok basit bir işlem.
Bu anlatım standart temaya göredir. Özel footer yapınız varsa ilgili alanı belirlemelisiniz.

Önce widget keyimizi oluşturalım.
Widget Key

<xf:widget key="forum_overview_forum_statistics" />

Daha sonra PAGE_CONTAINER şablonumuzda şu kodu buluyoruz.
Kod:
Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!
Hemen altına widget keyimizi yapıştırıyoruz.

extra.less dosyamıza eklemiş olduğumuz less kodu üzerinde basit bir değişiklik yapıyoruz.

sadece .p-body-pageContent olarak başlatılan kodu .p-footer kodu ile değiştirip kaydediyoruz. Hepsi bu kadar.
Sonuç:
1586781305828.png

Widget key olarak eklediğimiz için admin panelden istatistik için vermiş olduğumuz konumlandırma seçeneklerini kapatabilirsiniz. Bu sayede sadece footer da gösterilecektir.

Konu sahibi
Eğer footer alanına ekleme işlemi yapmışsanız belki Forum statistics alanını kaldırmak isteyebilirsiniz. Yine extra.less içinde yer alan
Kod:
display: block; kodlarını display:none; olarak değiştirebilirsiniz.

Konu sahibi
Web sitenizde yer alan özel footer arka plan renkleri ile uyumlu olması açısından css kodlarında yer alan yazı renklerini, ikon renklerini ve arka plan renklerini de şekillendirerek daha güzel bir görünüm katabilirsiniz. ;)

sanırım fontaw. ikonlarını çekmek için content yeterli gelmedi :D

Merhaba, ben bu istatistikleri kaldırmaya çalışıyorum ancak tema ayarlarında yerini bulamadım
Widget'ta da bu alan yazmıyor..

Quick Jump
Geri