Tema düzenleyici

Soru Extra Footer Hakkında

hasannakyuz

Licenced
Customer
Merhaba;

Forum siteme görselde işaretlediğim şekilde bir extra footer ekledim, sormak istediğim sadece, yaptığım şekil doğru mu onu merak ediyorum.

Screenshot_1.webp

Uyguladığım adımlar ;

5 adet html widget oluşturup widget ıd' lerini görülmesini istediğim yere göre page_conteiner içerisine ekledim. Daha sonra' da aşağıda ki şekilde css ile düzenleme yaptım.

Kod:
Dear Guests, welcome! Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view hide content!

Bu işlemlerde hatalı bir durum var mı? ya da doğru şekli nasıl olmalı bu işlemin?

En Çok Tepki Alan 5 Mesaj

hasannakyuz Güzel bir başlangıç yapmışsın! Ancak bunu daha modüler ve düzenli bir hale getirmek için farklı bir yaklaşım deneyebilirsin.

Önerim, bir şablon oluşturup içerisine widget'leri dahil etmen ve ayrıca Less şablonu ile stil düzenlemelerini ayırman olur. Bu sayede hem düzenli bir yapı oluşturmuş olursun hem de ilerleyen süreçte değişiklik yapman gerektiğinde işin daha kolay olur.

Daha temiz ve yönetilebilir bir yapı için şu adımları izleyebilirsin:

1️⃣ Yeni bir şablon oluştur: xentr_extra_footer_info
2️⃣ Bir Less şablonu oluştur: xentr_extra_footer_info.less
3️⃣ Şablon içine gerekli düzenlemeleri ekle ve Less şablonunu dahil et
4️⃣ Son olarak, PAGE_CONTAINER şablonuna çağırarak ilgili alanda görüntülenmesini sağla.

Örnek Uygulama:

Şablon adı: xentr_extra_footer_info
Less şablonu: xentr_extra_footer_info.less

HTML:

Bu yöntemle XenForo’nun kendi kod yapısını kullanarak ihtiyacın olan yapıyı oluşturabilirsin. Less şablonunda gerekli stil düzenlemelerini yaparak tasarımın istediğin gibi şekillenmesini sağlayabilirsin.

Ben sadece yol gösteriyorum, kodu da yaz demezsin umarım. :D
hasannakyuz Güzel bir başlangıç yapmışsın! Ancak bunu daha modüler ve düzenli bir hale getirmek için farklı bir yaklaşım deneyebilirsin.

Önerim, bir şablon oluşturup içerisine widget'leri dahil etmen ve ayrıca Less şablonu ile stil düzenlemelerini ayırman olur. Bu sayede hem düzenli bir yapı oluşturmuş olursun hem de ilerleyen süreçte değişiklik yapman gerektiğinde işin daha kolay olur.

Daha temiz ve yönetilebilir bir yapı için şu adımları izleyebilirsin:

1️⃣ Yeni bir şablon oluştur: xentr_extra_footer_info
2️⃣ Bir Less şablonu oluştur: xentr_extra_footer_info.less
3️⃣ Şablon içine gerekli düzenlemeleri ekle ve Less şablonunu dahil et
4️⃣ Son olarak, PAGE_CONTAINER şablonuna çağırarak ilgili alanda görüntülenmesini sağla.

Örnek Uygulama:

Şablon adı: xentr_extra_footer_info
Less şablonu: xentr_extra_footer_info.less

HTML:

Bu yöntemle XenForo’nun kendi kod yapısını kullanarak ihtiyacın olan yapıyı oluşturabilirsin. Less şablonunda gerekli stil düzenlemelerini yaparak tasarımın istediğin gibi şekillenmesini sağlayabilirsin.

Ben sadece yol gösteriyorum, kodu da yaz demezsin umarım. :D

Tam bende böyle düşünmüştüm doğru yoldayım demek ki teşekkürler osman abi

Kesinlikle! Yapıyı doğru kavradığında hem daha düzenli bir geliştirme süreci geçirirsin hem de ileride yapacağın çalışmalar çok daha sorunsuz olur. XenForo ’nun mantığını anladıkça işlerin hızlanacak ve daha esnek çözümler üretebileceksin. ;)

Devam et, güzel işler çıkacak!(y)

Quick Jump
Geri