Tema düzenleyici

Question datePublished Hatası Alıyorum!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tevfik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tevfik

Licenced
Customer
Merhaba,

İnternet sitemin search console'da datePublished hatası alıyorum. Bunu nasıl düzenleyebilirim?

Şimdi şu şekilde izah edeyim. Buraya benim mesajıma cevap yazdığınız vakit örneğin 1 dakika önce diyor. Ben de ise 23 Ocak tarihi var. Bu da hata almama sebep oluyor.

Çözüm
Büyük ihtimalle kullanmış olduğunuz dil dosyasından kaynaklanıyor. Eğer tarih formatı ya da ilgili ifadeler doğru yapılandırılmadıysa, "datePublished" gibi structured data alanlarının doğru şekilde oluşturulamaması mümkün. Dil dosyanızın ayarlarını kontrol etmelisiniz. Normalde Default ayarları ile sorunsuz olarak çalışıyor olması beklenir ama google olunca zaman zaman olmayan şeylere hata çıkarabiliyor. Google yapılandırılmış veriler için ISO 8601 tarih formatını kullanmanızı ister.

Şöyle deneyebilirsiniz.
Date format kısmında "Other" seçeneğini işaretle ve aşağıdaki formatı eklemeyi deneyin

Y-m-d\TH:i:sP

Saat formatını da yapılandırmanız gerekebilir. Google, saatleri genellikle 24 saatlik bir biçimde bekler...
Admin panelde hata sonrası oluşan consol hata loglarını gönderir misin? Onları görmeden net bir cevap veremem.

Büyük ihtimalle kullanmış olduğunuz dil dosyasından kaynaklanıyor. Eğer tarih formatı ya da ilgili ifadeler doğru yapılandırılmadıysa, "datePublished" gibi structured data alanlarının doğru şekilde oluşturulamaması mümkün. Dil dosyanızın ayarlarını kontrol etmelisiniz. Normalde Default ayarları ile sorunsuz olarak çalışıyor olması beklenir ama google olunca zaman zaman olmayan şeylere hata çıkarabiliyor. Google yapılandırılmış veriler için ISO 8601 tarih formatını kullanmanızı ister.

Şöyle deneyebilirsiniz.
Date format kısmında "Other" seçeneğini işaretle ve aşağıdaki formatı eklemeyi deneyin

Y-m-d\TH:i:sP

Saat formatını da yapılandırmanız gerekebilir. Google, saatleri genellikle 24 saatlik bir biçimde bekler. "Other" kısmına şunu ekleyebilirsiniz:
H:i:s

Tabi bu değişikliği yapmadan önce daha önceki ayarlarınızı yedekleyin. Bu sadece nasıl düzeltebileceğinize dair fikirlerdir.

Çözüm
Quick Jump
Geri